F1-wereld reageert uitgesproken op incident Verstappen vs Ocon

AP-1XFYZNJCS1W11_news

Het lijkt er op dat iedereen een mening heeft over de aanvaring tussen Max Verstappen en Esteban Ocon, tijdens en na afloop van de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander en de Fransman vlogen elkaar in de haren na een aanrijding op de baan die Verstappen de zege kostte.

Red Bull-teambaas Christian Horner nam het uiteraard op voor zijn pupil: "Wat deed Esteban Ocon daar? Hij werd zojuist op een ronde gezet en het is duidelijk dat hij zich niet moet bemoeien met het verloop van de wedstrijd. Ik vond de reactie van Max behoorlijk ingehouden en denk dat Ocon met een duwtje goed is weggekomen."

Red Bull-adviseur Helmut Marko ziet zelfs een complot in het incident. De Oostenrijker doelt op de banden tussen Ocon en Mercedes. Mogelijk wilde de Fransman een wit voetje halen bij zijn toekomstige werkgever? "Een Mercedes-coureur die een zitje voor 2020 is beloofd, iemand had hem kunnen vertellen 'Hallo, dat is de wedstrijdleider, hij heeft nieuwe banden, val hem niet aan!' Dat zo'n idioot wegkomt met tien seconden straftijd, ik had een uitsluiting verwacht. Ocon mag blij zijn dat Jos [Verstappen] er niet bij is."

Otmar Szafnauer, de teambaas van Ocon was er als de kippen bij om de angel uit de discussie te halen en een complot uit te sluiten: "Coureurs zijn tijdens de race echt niet bezig met waar ze in 2020 rijden. Esteban vroeg over de boordradio of hij zichzelf kon 'ontlappen' omdat hij sneller was en wij zeiden daarop: ga je gang."

Ook Lewis Hamilton had een duidelijk mening over het incident: "Ik zag het gebeuren en het verbaasde me eigenlijk niet. Ze waren met elkaar aan het racen, als ik hem [Verstappen, red.] was geweest dan had ik er wat anders in gestaan, maar Max is nou eenmaal zo: hij wil per se inhalen en soms gaat dat mis. Gelukkig kon hij doorrijden, maar volgens mij was het niet meer dan een race-incident."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen