Reacties Verstappen en Ricciardo na kwalificatie F1 GP Monaco

images_2016_F1_05_GP_Monaco_Daniel_Ricciardo_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Monaco_2016_Q_P1

Het was een bijzondere dag voor Red Bull Racing in Monaco. Daniel Ricciardo pakte zijn eerste pole position en Max Verstappen schakelde zichzelf uit in de kwalificatie. Wat vonden zij er zelf van?

Max Verstappen, positie: 21e

"Het is natuurlijk niet de manier waarop je wilt starten morgen. Ik stuurde een beetje te vroeg in, schampte de vangrail aan de binnenkant, brak de binnenkant van mijn ophanging en kon daarna niet meer sturen. Ik voelde me heel goed. In mijn eerste snelle ronde voelde ik meer vertrouwen dan in alle andere ronden en qua balans van de auto was het beter, want mijn tweede sector was bijna twee tot drie tiende sneller dan ik ooit gedaan heb. Het leek allemaal samen te komen, maar in de chicane onderschatte ik misschien de grip die ik had en stuurde iets te vroeg in. Hopelijk zal het weer een beetje helpen morgen, maar als je als 21e start zal het heel moeilijk worden. Deze dingen gebeuren helaas. Je moet er van leren en weer verdergaan."

"Hopelijk komt er een hoop actie morgen, niet alleen van mij, maar ook van anderen. Het zal heel moeilijk worden, maar ik zal niet opgeven. De auto is geweldig, we moeten gewoon een weg langs de mensen voor ons zien te vinden. Het zal veel van de strategie afhangen, wat andere mensen doen en natuurlijk van het weer. Hopelijk hebben we wat geluk morgen. Mijn felicitaties aan Daniel voor een geweldige ronde en zijn eerste pole. Dat is geweldig voor het team."

Laatste nieuws: Max Verstappen zal voor morgen een nieuw chassis krijgen en derhalve starten vanuit de pitstraat.

Daniel Ricciardo, Positie: pole position

"Ik ben blij! Ik kreeg het voor elkaar op het moment dat het moest. Ik bouwde de kwalificatie op, ik vond het ritme en in de eerste run in Q3 moest ik het doen. Ik heb voor mijn gevoel het hele jaar al goed gekwalificeerd en het is cool om mijn eerste pole te hebben in de Formule 1 en op deze plek is dat meer dan waar dan ook geweldig om te bereiken. Hopelijk kunnen we het morgen omzetten in de overwinning, dat is het plan. Het is de eerste pole voor het team in lange tijd ook, dus het geeft een heel goed gevoel. Toen ik begon aan het weekend had ik er geloof in dat ik hier vandaag kon staan en het is leuk om dat geloof te realiseren. De ronde voelde goed. Ik wist toen ik het eenmaal had gedaan, dat mijn tijd moeilijk te verslaan was, want we waren echt competitief met Mercedes en ik had daarvoor nog niet mijn beste ronde gereden."

"Het was een vrij goede ronde op de supersofts in Q2, dus daar gaan we morgen op starten. Het moet ons morgen meer opties geven in de race met wanneer we de pitstop moeten doen. Nu ik hier zit ziet het er goed uit en we zullen morgen zien wat er gebeurt, maar ik hoop dat het ons wat meer flexibiliteit geeft. Vandaag was de opdracht om de pole te pakken. Dat heb ik gedaan, dus laten we zien wat er morgen gebeurt. Ik heb tot nu toe gedaan wat ik kan." 

Foto: Red Bull Racing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden