Realistische Verstappen ziet Hongaarse kwalificatie somber in

AP-1WDGVCF8W1W11_news

Max Verstappen heeft geen hoge verwachtingen van de kwalificatie op de Hungaroring. De Nederlander verliest naar eigen zeggen veel te veel snelheid op de rechte stukken om voor poleposition te gaan. Ook een plaats op de tweede startrij zal volgens de Nederlander een moeilijk verhaal worden.

"We zijn ontzettend langzaam op de rechte stukken, waar we zeven á acht tienden verliezen", zegt Verstappen in gesprek met Olav Mol. "Dat is veel te veel."

Verstappen klokte vrijdagmiddag tijdens de tweede training op de Hungaroring de tweede tijd en gaf slechts zeven honderdsten toe op Sebastian Vettel. Volgens hem is dat gat alsnog veel te groot. "Ik ben realistisch. Als we tijdens de kwalificatie competitief willen zijn, dan hadden we er tijdens de trainingen een halve seconde voor moeten staan. Dat baseer ik op het begin van het seizoen waar de motoren dichter bij elkaar zitten. Ferrari en Mercedes hebben grote stappen gemaakt en voor ons is dat te veel om bij te halen."

Verstappen is enorm gefrustreerd over het gebrek aan motorvermogen in zijn RB14. "Het is voor ons net alsof we in een andere klasse rijden. Als je ziet hoeveel we op de rechte stukken verliezen, dan wordt het gewoon lastig. Ik kan nu wel heel stoer gaan zeggen dat ik hoop dat ik poleposition ga pakken, maar dat gaat 'm gewoon niet worden. We zullen proberen om op de tweede rij te komen staan, al zal dat ook lastig worden, want Mercedes gaat echt nog wel stappen maken. Bovendien gaat de motor van hun in Q3 weer open, dus het wordt een moeilijk verhaal voor ons."

De derde vrije training in Boedapest gaat zaterdag om 12.00 uur van start. De kwalificatie, die live op Grand Prix Radio wordt uitgezonden, begint om 15.00 uur.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden