Red Bull en Max Verstappen krijgen 'party mode'

AP-1W4UGC1UW2111_news

Max Verstappen en zijn RB15 krijgen het komende seizoen de beschikking over een zogeheten 'party mode', een speciale instelling die de motor in de kwalificatie net wat extra vermogen geeft.

Mercedes en Ferrari gebruiken die extra boost al enige jaren, maar Renault – tot vorig seizoen motorleverancier van Red Bull – beschikte niet over dat beetje extra vermogen en ook Honda kende tot nog toe geen 'party mode.'

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko ligt dat dit jaar echter anders: "Voor het eerst kunnen ook wij dit jaar een feestje vieren", aldus de Oostenrijker tegenover Motorsport.com. "De Honda-motor is al ietsje beter dan de Renault-krachtbron. Als je onze GPS-data vergelijkt met die van Honda dan zitten we in de buurt van Mercedes en Ferrari. Natuurlijk zitten ook zij niet stil, maar zij bevinden zich al zo’n hoog niveau dat ze niet langer grote sprongen kunnen maken." Een eventueel gebrek in vermogen kan Red Bull compenseren met een superieure auto: "Zelfs als we 10 tot 15 kW achter lopen – zoals in het V8-tijdperk met de Renault-motor – dan kunnen we dat goedmaken."

Ondanks de positieve geluiden, moeten we waken voor al te veel enthousiasme, voegt Marko er aan toe: "We zijn ons er van bewust dat we mogelijk problemen krijgen met de betrouwbaarheid. We zullen hoogstwaarschijnlijk niet genoeg hebben aan [het maximale aantal van] drie motoren. Maar als je de juiste circuits gebruikt voor een motorwissel dan kun je zo weer vooraan liggen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen