Red Bull en Renault leggen ruzie bij

images_Formule1_2015_nieuws-maart_Helmut_Marko_Red_Bull_Racing_Cyril_Abiteboul_Renault_Sport_F1

Na de Grand Prix van Australië deden Red Bull Racing en Renault niet geheimzinnig over hun relatieproblemen. De Franse fabriek had volgens de Oostenrijkers slecht werk geleverd en de motorenbouwer betichtte Red Bulls ontwerper Adrian Newey van liegen. De ruzie is nu bijgelegd en beide partijen kijken weer vooruit.

"Al deze kritiek was te wijten aan emoties die allemaal heel begrijpelijk waren," vertelde Red Bull-adviseur Helmut Marko aan de Oostenrijkse zender Servus TV. "Misschien waren de opmerkingen zelf niet eens zo hard, maar de vertaling van de woorden van Cyril [Abiteboul, van Renault, red.] vanuit het Frans maakte het signaal erg hard."

De partners leken regelrecht op een scheiding af te stevenen, maar Marko zei dat de twee partijen een goed gesprek hebben gehad over hoe nu verder te gaan.

Marko: "We hebben afgesproken hoe we gaan samenwerken tijdens de rest van het seizoen. We hoeven niet van elkaar houden, maar we moeten wel een motor hebben die werkt. Onder de huidige regels is het onmogelijk om het verschil met de leiders goed te maken, maar in het verleden waren we gewend om te winnen, ook als motor niet eens de sterkste was.

"Tegelijkertijd," zei Marko, "kunnen we allemaal kunnen zien wat Ferrari heeft weten te doen. Volgens de mensen van Renault kunnen wij ook dat niveau bereiken tegen het einde van het seizoen en opnieuw in staat zijn om te vechten aan de top. Er is besloten om de discussies uit te stellen en ons te focussen op samenwerken om op die manier uit deze situatie te komen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden