Red Bull geeft eind juli duidelijkheid over motor

P-20171111-01091_news

Red Bull Racing maakt niet op korte termijn bekend met welke motoren zij in 2019 gaan rijden. Teambaas Christian Horner trekt zich namelijk weinig aan van de deadline die Renault heeft gesteld voor het verlengen van het motorcontract.

Cyril Abiteboul van Renault sprak eerder over een uiterste datum van 15 mei. Deze deadline komt voort uit de sportieve reglementen waarin is opgenomen dat teams voor die datum door moeten geven met welke motor ze in het volgende seizoen gaan rijden. “In werkelijkheid hebben we tot de zomerstop om een beslissing te nemen. Natuurlijk willen de fabrikanten zo vroeg mogelijk weten hoe het zit, maar we zagen afgelopen jaar met McLaren en Toro Rosso dat er geen vaste deadline is”, laat Horner aan Motorsport-Total.com weten.

Met oog op de ontwikkeling van de wagen voor volgend jaar moet de beslissing ook niet te laat worden genomen. Zeker niet als Red Bull het besluit neemt om van motorleverancier te wisselen. Horner: “We hebben volgend jaar in ieder geval een motor en het mooie is dat we voor het eerst in lange tijd kunnen kiezen. We willen onze beslissing voor augustus nemen. Eind juli is waarschijnlijk de uiterste datum.”

[php slug=zweeler]

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen