Red Bull heeft lak aan Renault en stelt keuzemoment weer uit

AP-1V9C8655W2111_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Red Bull Racing gaat pas eind juni rondom de Grand Prix van Oostenrijk een beslissing nemen over de motorleverancier voor 2019. Dat zegt Red Bull-topman Helmut Marko in gesprek met Motorsport.com.

Het is niet de eerste keer dat Red Bull het keuzemoment uitstelt. Huidig motorenpartner Renault heeft Red Bull een deadline van eind mei opgelegd, maar die is inmiddels ruim verstreken. Naast Renault is Red Bull ook in gesprek met Honda, dat motoren levert aan dochterteam Toro Rosso.

Zowel Renault als Honda neemt komend weekend een update mee naar Montreal. Verwacht werd dan ook dat Red Bull de keuze kort na de Canadese Grand Prix bekend zou maken. "We voeren nog gesprekken", zegt Marko daarover. "In onze interne planning willen we een beslissing nemen rond de Grand Prix van Oostenrijk. En als het lukt, beslissen we dan ook over de coureur. Ik weet zeker dat er in Oostenrijk een beslissing is. Er zijn niet veel mogelijkheden."

De verhouding tussen Renault en Red Bull, de twee partijen die met Sebastian Vettel in het begin van dit decennium vier wereldtitels bij zowel de rijders als de constructeurs veroverden, is de laatste jaren verslechterd. Vorige week liet Renault weten dat het Red Bull inmiddels spuugzat is.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden