Red Bull: ‘Honda heeft goede vooruitgang geboekt’

AP-1W36CNTRH1W11_news

Red Bull Racing laat weten dat Honda in de winterperiode goed werk heeft geleverd. Teambaas Christian Horner denkt dat de Japanse motorbouwer terrein heeft goedgemaakt op de concurrentie.

“Ze hebben een sterke winter achter de rug. Red Bull Technology werkt nu twaalf maanden samen met Honda. We hebben dus achter de schermen de ontwikkeling kunnen zien. Ze boeken goede vooruitgang”, laat Horner aan Autosport.com weten.

Honda heeft er dit jaar voor gekozen om het motorconcept van 2018 door te ontwikkelen. “Voor het eerst sinds hun rentree in de Formule 1 zijn ze bij hetzelfde concept gebleven. Het hangt natuurlijk af wat de andere motorbouwers hebben gedaan, maar ze hebben zich in ieder geval goed verbeterd.”

Een van de gebieden waar Honda ten opzichte van vorig jaar nog stappen in moet maken, is de betrouwbaarheid. “Het is een enorme uitdaging om in 21 races slechts drie motoren te gebruiken. We zien daarom ook liever een constante ontwikkeling van de krachtbron, zelfs als dit ons enkele gridstraffen oplevert. We hebben vorig jaar gezien dat op sommige circuits de gevolgen van een gridstraf minimaal kunnen zijn.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen