Red Bull junior Dan Ticktum is klaar voor Toro Rosso

AP-1WEG5U64N2111_news

De kans is zeer aannemelijk dat er volgend jaar bij Toro Rosso een stoeltje vrij komt. Het lijkt immers nog slechts een formaliteit dat Pierre Gasly de overstap maakt naar het hoofdteam van de energiedrankjesfabrikant om daar de plek van Daniel Ricciardo over te nemen. Het opleidingsteam van Red Bull Racing zal hierdoor op zoek moeten naar een opvolger en van de vele namen die genoemd worden, is Red Bull junior Dan Ticktum er één van.

Al in het begin van dit seizoen werd de naam van deze Brit genoemd om Brendon Hartley te vervangen. De Nieuw Zeelander maakte namelijk een niet al te sterke indruk bij Toro Rosso. Helaas voor Ticktum voldeed hij niet aan de eisen voor een FIA superlicentie waarmee je mag deelnemen aan de Formule 1. Hier kan verandering in komen aan het einde van dit raceseizoen wanneer hij kampioen wordt van het Europese F3-kampioenschap.

De huidige leider van dit kampioenschap is helemaal klaar voor een overstap, maar tast nog in het duister over de plannen van Red Bull. "Ik heb nu geen informatie. Het enige wat ik kan doen is er elke race voor blijven gaan, zoveel mogelijk winnen en zien waar ik eindig," aldus de Brit tegenover Sky Sports. "Wanneer ik genoeg punten heb behaald en de kans is daar, dan is het aan de baas en of hij vindt dat ik er klaar voor ben of niet. Er is altijd ruimte voor verbetering maar ik heb het gevoel dat ik de uitdaging aan kan."

Op de vraag of hij al een hint heeft gekregen van Dr. Helmut Marko, antwoordde Ticktum: "Er zijn geen aanwijzingen. Ik weet letterlijk niets, dus we wachten het af en we weten waarschijnlijk meer in de komende maanden."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen