Red Bull krijgt twee weken meer bedenktijd

AP-1V9C8655W2111_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Red Bull heeft van Renault meer tijd gekregen om te beslissen of de renstal ook volgend jaar verder wil met de Franse motorleverancier. Het contract tussen beide partijen loopt aan het einde van het seizoen af.

De deadline voor de keuze van Red Bull was in eerste instantie op 15 mei vastgesteld. Die einddatum was een harde eis van de FIA dat graag bijtijds wil weten met welke motoren de teams in 2019 gaan racen. Er mag alleen van de deadline worden afgeweken wanneer teams en motorfabrikanten daar zelf mee akkoord gaan. Dat is gebeurd en Renault heeft de sluitingsdatum voor Red Bull met twee weken opgeschoven.

Twee weken extra

"We zijn gereed om met hen verder te gaan", zegt teambaas Cyril Abiteboul van Renault in Auto Hebdo. "Timing is echter het grootste struikelblok, want na 31 mei kunnen we niet garanderen of de Renault-motoren nog beschikbaar zijn voor volgend jaar. We zijn aardig geweest en hebben ze twee weken extra gegeven."

Inmiddels hebben Red Bull en Honda de eerste verkennende gesprekken gevoerd over de levering van Japanse krachtbronnen. Beide partijen zullen naar verwachting komend weekend in Barcelona weer om de tafel zitten.

Honda en Toro Rosso

Sinds dit seizoen voorziet Honda Scuderia Toro Rosso van motoren en die samenwerking verloopt vooralsnog zeer goed met een vierde plaats van Pierre Gasly in Bahrein als beste prestatie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden