Red Bull lijkt vertrouwen te tanken met updates

AP-1ZTB3BZ1S1W11_news

De updates die Red Bull Racing Max Verstappen en zijn RB15 de afgelopen drie Grands Prix heeft gegeven, lijken uitstekend te werken.

Auto, Motor und Sport schreef een interessant artikel met daarin alle updates die sinds de Grand Prix van Canada bij Red Bull zijn doorgevoerd en die hebben geleid tot het succes van Verstappen in Oostenrijk.

Zo werden in Canada een nieuwe diffuser en nieuwe verticale vinnen onder de monocoque aangebracht. Die konden in Montreal echter nog niet optimaal benut worden omdat de Honda-krachtbron nog met een tekort aan vermogen kampte.

In Frankrijk leverden de Japanners de krachtigere Spec-3 krachtbron en Red Bull zelf kwam met nieuwe luchthappers voor de remmen en nieuwe buitenspiegels en velgen die een betere luchtgeleiding moesten bewerkstelligen.

Tenslotte kregen Verstappen en Gasly in Oostenrijk een nieuwe voorvleugel. Maar daarvan waren er slechts drie beschikbaar. De beide coureurs reden er allebei één kapot tijdens de training. Daarop besloot de teamleiding om Verstappen de race te laten rijden met de derde en laatste nieuwe vleugel te laten starten. Niet zonder resultaat en dus zou Red Bull vol vertrouwen vooruit kijken naar de rest van het seizoen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden