Red Bull neemt definitief afscheid van Daniil Kvyat

kvy

Daniil Kvyat lijkt op weg naar de uitgang van de Formule 1. Red Bull-adviseur Helmut Marko laat vandaag in een interview met Auto Bild weten dat de Rus in ieder geval niet terugkeert bij Toro Rosso.

“We denken niet dat hij op lange termijn de boel kan omdraaien. Brendon Hartley en Pierre Gasly maken het seizoen af en dan zien we wel verder”, aldus de Oostenrijker.

Eerder deze week maakte Toro Rosso al bekend dat Kvyat komend weekend tijdens de Grand Prix van Mexico vervangen zal worden door Hartley. De Nieuw-Zeelander maakte afgelopen zondag zijn debuut in de Formule 1 als vervanger van Gasly. Die laatste keert in Mexico Stad dus terug en zal met de Nieuw-Zeelander ook Brazilië en Abu Dhabi voor zijn rekening nemen.

Met zijn exit als Red Bull-coureur komt er waarschijnlijk een voortijdig einde aan het Formule 1-avontuur van de 23-jarige Kvyat. De Rus werd in Maleisië en Japan al gepasseerd, maar er gloorde hoop: hij mocht afgelopen weekend bij afwezigheid van Gasly starten in Austin en reed naar een niet onverdienstelijke tiende plaats.

Voorlopig lijk dat dus het laatste F1-optreden van de Rus te zijn geweest. De stoeltjes voor 2018 zijn schaars en de stallen die nog wel een plaatsje hebben zullen mogelijk huiverig zijn om de beschadigde coureur aan te nemen.

Kvyat reed sinds 2014 74 Grands Prix voor achtereenvolgens Toro Rosso, Red Bull en afgelopen anderhalf jaar weer Toro Rosso. Bij Red Bull boekte hij in 2015 zijn grootste succes: Kvyat werd tweede tijdens de Grand Prix van Hongarije. Voordat hij in mei 2016 werd vervangen door Max Verstappen, pakte hij met Red Bull tijdens de Grand Prix van China zijn tweede podium (P3). In totaal veroverde de Rus in vier Formule 1-seizoenen 133 punten.

Kvyat zelf heeft nog niet gereageerd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen