Red Bull nog steeds verbaasd over zege Verstappen

AP-1ZT9XQ2191W11_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Max Verstappen won zondag op spectaculaire wijze de Grand Prix van Oostenrijk. De Nederlander verloor bij de start maar liefst zes plaatsen, maar vocht zich tijdens de race op ongekende wijze terug naar de leiding. En passant haalde hij daarbij op de baan en dus op pure snelheid twee Ferrari’s en een Mercedes in.

Het team van Verstappen geeft achteraf toe dat het ook niet helemaal begrijpt hoe de RB15 van de 21-jarige coureur zo snel kon zijn op een baan die vooral de sterkere Mercedes- en Ferrari-krachtbronnen zou moeten liggen. Teambaas Christian Horner blikt met Motorsport.com terug: "We waren in de tweede helft van de race echt helemaal los. De auto was ongelooflijk snel. Eerlijk gezegd weten we niet precies hoe dat kan. Het is duidelijk dat de updates die we de laatste races hebben gebracht beginnen te werken, maar deze race was buitengewoon. We moesten drie van de vier grootste rivalen inhalen en Max deed dat gewoon."

Of Red Bull dit jaar aan de door Helmut Marko beloofde vijf overwinningen komt, is overigens nog maar de vraag, aldus Horner: "We moeten het echt race voor race bekijken. We hebben nu een overwinning met Honda, wat echt geweldig voor ze is. We krijgen meer vermogen en zullen alles op alles zetten, maar het eerste doel is bereikt."

Een analyse van de Grand Prix van Oostenrijk en hoe Verstappen die kon winnen, hoor je in onze podcast Formule 1 aan Tafel:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen