Red Bull overwoog Verstappen uit strijd met Hamilton te halen

AP-1Z9J3B17W2111_news

Red Bull Racing heeft in de slotfase van de Grand Prix van Monaco even overwogen om Max Verstappen verse, zachte banden te geven en zo de mogelijkheid te bieden om de snelste raceronde neer te zetten.

De Nederlander kreeg tijdens de race een tijdstraf van vijf seconden voor een unsafe release na zijn pitstop. Hij belandde na die bandenwissel op een tweede plaats achter Lewis Hamilton. Rondenlang probeerde Verstappen de Engelsman in te halen, maar dat lukte niet. Omdat ook Sebastian Vettel (P3) en Valtteri Bottas (P4) dicht in de buurt bleven en Verstappen door zijn tijdstraf sowieso zou terugvallen tot achter die beide coureurs, leek het Red Bull verstandiger om de Nederlander naar binnen te halen en een kans te bieden op de snelste raceronde.

Verstappen wilde daar echter niets van weten. “We hebben die discussie gehad, maar ik had ook een redelijke kans om [Hamilton] in te halen en dan win je de race”, aldus de 21-jarige coureur die er van overtuigd is dat hij vijf seconden had kunnen uitlopen op de Engelsman: “Het is makkelijk om dat nu te zeggen, maar ik voelde dat ik veel sneller was. Lewis stond duidelijk op de verkeerde band.”

Red Bull besloot aan het einde van de race om Pierre Gasly voor de snelste ronde te laten gaan, een prima beslissing, vindt Verstappen: “Uiteindelijk, dat ene punt? Het zij zo. Ik had een leukere race in tweede positie, dan dat ik op de vierde plek zou hebben gehad,” aldus de Nederlander.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen