Red Bull Racing denkt lek boven te hebben

AP-1YQPXNGQH2111_news

Red Bull is er op basis van de testdagen in Bahrein van overtuigd dat de problemen met de aerodynamica al tijdens de Grand Pix van Spanje opgelost zullen zijn.

Max Verstappen eindigde in de eerste twee races van het seizoen weliswaar op de derde en vierde plaats, maar kwam er vooral in Bahrein qua topsnelheid niet aan te pas tegen Mercedes en Ferrari.

Adviseur Helmut Marko denkt dat het lek nu boven is: "We hebben [tijdens de test] in Bahrein een zwakke plek gevonden in de aerodynamica. Het concept van de auto is niet verkeerd, het is een detail en we hebben al enkele aanpassingen doorgevoerd. In hoeverre we alles voor China op orde hebben is nog niet helemaal duidelijk. Op zijn laatst moet het in Barcelona klaar zijn." De Grand Prix van Spanje is op 12 mei.

Volgens Marko is het probleem ontstaan in de voorbereiding: "We hebben op de laatste dag van de wintertests in Barcelona niet alle onderdelen kunnen testen, omdat we door de crash van Pierre Gasly - een dag eerder - niet het complete pakket voorhanden hadden. We kwamen dus naar Australië met nieuwe onderdelen die we nog niet eerder hadden getest. In Melbourne zag het er nog redelijk uit, maar dat kwam misschien ook omdat Ferrari tegenviel", aldus de Oostenrijker tegen Motorsport Total.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen