Update: Honda bevestigt gesprekken met Red Bull

AP-1UZ5APKR51W11_news

Red Bull Racing en Honda hebben officieel de eerste gesprekken gevoerd over het leveren van Japanse krachtbronnen aan het Oostenrijkse team. Dat bevestigt Masahi Yamamoto aan de officiële website van de Formule 1.

De Japanner heeft in aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidzjan een ontmoeting gehad met Red Bull-adviseur Helmut Marko: "Omdat het de eerste bijeenkomst was hebben we het eerst over de randvoorwaarden gehad: wat verwachten we van elkaar", aldus Yamamoto. "Het was positief. Ik denk dat we allebei tevreden waren. Het is het startpunt voor een mogelijke gezamenlijke toekomst."

Red Bull rijdt al sinds 2007 met Renault-motoren, maar die lopen sinds het begin van het V6-tijdperk (2014) hopeloos achter bij Mercedes- en Ferrari-krachtbronnen. Juniorteam Toro Rosso gebruikt dit jaar voor het eerst de motoren van Honda, met tot nog toe bevredigende resultaten.

De ontmoeting in Baku is de eerste van een serie die moet leiden tot het leveren van Honda’s hybride V6-motoren. Hoogstwaarschijnlijk gaat het daarbij om een tweejarige deal: vanaf 2021 treedt namelijk een nieuw motorreglement in werking.

Klein addertje onder het gras: de renstallen moeten vóór 15 mei aanstaande bij de FIA melden met welke motoren ze het komende jaar gaan rijden. Onder die deadline valt alleen uit te komen wanneer de motorfabrikanten en de FIA akkoord gaan. Renault heeft al aangegeven dat het Red Bull aan de deadline van 15 mei zal houden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen