Red Bull Racing wil nieuwe motor pas in 2026 introduceren

Christian-Horner-red-bull-racing

De Formule 1 gaat in 2025 een nieuwe motor introduceren. Als dit een waardige opvolger moet worden van de huidige V6-motor, vindt Christian Horner echter dat de krachtbron beter een jaar later zijn intrede kan maken. Dat laat de Red Bull-teambaas weten aan Autosport.

Tijdens het weekend van de Oostenrijkse Grand Prix zijn de ceo’s van de autofabrikanten uit de Formule 1 bij elkaar gekomen om het nieuwe motorreglement te bespreken. Red Bull Racing neemt vanaf 2022 het motorproject van Honda over en is ook bij de discussie betrokken. Volgens Horner heeft de Formule 1 een gouden kans om met een veel beter concept te komen dan de huidige hybride motor. Essentieel is het geluid dat de motor produceert, dat weer moet refereren aan de oude V8- en V10-motor.

Mix van duurzaamheid en vermaak

"We zien dat de kosten van de huidige motor onbetaalbaar zijn", begint Horner. “Daar is niet aan gedacht toen deze motor werd geïntroduceerd en ik denk dat er een fantastische kans is voor wat de motor kan worden de komende tien jaar. Ik denk dat het geluid moet aanspreken en het moet duurzaam zijn. Maar ik denk dat het ook vermakelijk moet blijven. Anders moeten we allemaal Formule E gaan doen."

Sergio Perez / Red Bull Racing / Grand Prix Oostenrijk
Foto: Red Bull Racing / Clive Rose / Getty Images

Nieuwe motor in 2026

Horner vindt daarnaast dat de introductie van de nieuwe motor uitgesteld moet worden tot 2026. "Hopelijk kunnen ze iets aantrekkelijks bedenken voor 2025. Wat echter nog verstandiger is - als je het werk goed wilt doen - is het motorreglement pas in 2026 in laten gaan."

"Het is belangrijk dat we de juiste oplossing vinden, zowel qua kosten als qua product, voor de toekomst van de F1. Ik denk dat alle juiste belanghebbenden bij de discussie betrokken zijn en het is belangrijk om als collectief samen te werken in het belang van de sport."

Lees meer: Nieuw motorreglement moet dit jaar vorm krijgen

Lees meer: Grand Prix van Australië 2021 afgelast

Lees meer: F1 aan Tafel: “Tijdstraf van Lando Norris was onterecht"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden