Red Bull stelt prioriteiten: eerst motor, dan Ricciardo

AP-1VGU1NX5D1W11_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Niet het aflopende contract van Daniel Ricciardo, maar de aflopende verbintenis met motorenfabrikant Renault is op dit moment prioriteit nummer één van Red Bull Racing. Het team van Ricciardo en Max Verstappen wil eerst zekerheid hebben over de motorfabrikant van 2019, voordat het team de coureur voor komend seizoen bevestigt.

De 28-jarige Australiër is bezig aan een sterk seizoen en staat naar verluidt in de belangstelling van zowel Mercedes als Ferrari. Zijn contract bij Red Bull Racing, het team waar hij sinds 2014 voor in actie komt, loopt dit jaar af.

"Je zou kunnen zeggen dat Ricciardo zijn marktwaarde met de winst in Monaco heeft verhoogd", aldus Red Bull-teambaas Christian Horner tegen Autosport. "Maar je zou ook kunnen zeggen dat wij voor hem interessanter zijn geworden, omdat we aan hem hebben laten zien dat hij bij ons een winnende auto kan hebben. In de komende maanden hopen we er met hem uit te komen, maar we moeten eerst een motor veiligstellen."

Honda of Renault

Red Bull is in gesprek met huidig leverancier Renault en Honda, dat zusterteam Toro Rosso dit jaar van motoren voorziet. Beide motorfabrikanten nemen in Canada een update mee.

Renault heeft Red Bull een deadline opgelegd van eind mei, maar Horner is niet van plan om zich aan die deadline te houden. "We kijken met veel interesse uit naar de prestatie van de motor over twee weken in Montreal. Eind juni of begin juli zullen we de knoop doorhakken."

De verhouding tussen Renault en Red Bull, de twee partijen die met Sebastian Vettel in het begin van dit decennium vier wereldtitels veroverden, zijn de laatste jaren verslechterd. Afgelopen week liet Renault weten dat het Red Bull inmiddels spuugzat zou zijn.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden