Red Bull-teambaas Horner was bang voor uitvalbeurt Verstappen

P-20171028-01416_news

Christian Horner vreesde tijdens de zegerace van Max Verstappen in Mexico voor een uitvalbeurt van de Nederlander. De Red Bull-coureur boekte op het Autodromo Hermanos Rodiriguez zijn derde Grand Prix-zege uit zijn loopbaan.

"Hij heeft van start tot finish de race gedomineerd", aldus Horner tegen Sky Sports die vervolgens vertelde dat het vanaf pitmuur heel spannend was. "We waren bezorgd om de betrouwbaarheid, want we zagen in korte tijd veel van onze krachtbronnen in andere auto's uitvallen. Het was voor ons zenuwslopend, want zoiets kon natuurlijk ook bij Max gebeuren."

Verstappen bleef - anders dan eerder dit seizoen - gespaard voor technisch malheur. Horner: "Hij heeft alle temperaturen heel goed gecontroleerd."

Beste auto

De Brit is blij met de stappen die Red Bull dit seizoen heeft gemaakt. "De laatste vier races hebben we op de zondag de beste auto. Iedereen in de fabriek in Milton Keynes heeft er dag en nacht aan gewerkt om dat mogelijk te maken. Desondanks is het jammer dat we niet met twee auto's de finish halen." Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo viel uit met motorproblemen.

Horner kijkt met veel vertrouwen uit naar de laatste races van het seizoen in Brazilië en Abu Dhabi. "Die circuits zouden ons goed moeten liggen. Ook daar hebben we een goede kans om te winnen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen