Red Bull tegen Honda: 'Gebruik Toro Rosso als proefkonijn'

honda

Red Bull Racing heeft Honda toestemming gegeven om gedurende de rest van dit seizoen updates te mogen testen bij Toro Rosso, zelfs wanneer hun juniorenteam hierdoor gridstraffen oploopt.

Nu de kogel op motorengebied dan eindelijk door de kerk is en Red Bull Racing na dit seizoen overstapt op Honda, is de focus van de gehele Red Bull motorsport divisie gericht op de Japanse fabrikant. Gezien Honda nog wat werk heeft te verrichten om mee te kunnen draaien in de top, heeft Dr. Helmut Marko volgens het Duitse Auto Motor und Sport deze rigoreuze beslissing genomen. Door de Japanners toestemming te geven om Toro Rosso als proefkonijn te mogen gebruiken voor de rest van dit seizoen, krijgt de fabrikant zoveel mogelijk tijd om zich te verbeteren voor volgend jaar. "Natuurlijk laten we de keuze aan Honda, maar als ze een tiende vinden tijdens de ontwikkeling, natuurlijk, dan kunnen ze de update direct doorvoeren in de race. Zelfs als dit betekent dat we hier gridstraffen voor moeten incasseren," aldus Marko.

Door deze maatregel lijkt het onwaarschijnlijk dat Toro Rosso, dat momenteel achtste staat in het constructeurskampioenschap, nog gaat klimmen in de rangorde.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden