Red Bull tevreden over progressie Brendon Hartley

AP-1VWRF82G11W11_news

Red Bull-adviseur Helmut Marko bevestigt in Duitse media dat Brendon Hartley een tijdje op de schopstoel heeft gezeten bij Toro Rosso.

De coureur uit Nieuw-Zeeland nam vorig jaar het racestoeltje van Daniil Kvyat over bij het kleine team uit Faenza, maar wist sinds zijn debuut tijdens de USGP geen potten te breken. Dit seizoen wordt de 28-jarige Hartley aan alle kanten voorbij gereden door zijn jonge stalgenoot Pierre Gasly en scoorde hij pas één punt.

In de paddock werd dan ook flink gespeculeerd over een vertrek van Hartley. Inmiddels is dat niet meer aan de orde omdat de Nieuw-Zeelander zich heeft verbeterd, aldus Marko: "Als de opgaande lijn er niet was geweest dan hadden we even goed naar een alternatief moeten kijken. Maar dat is niet het geval, Brendon is nu competitief."

De Oostenrijkse adviseur wijst op het optreden van Hartley in Canada: hij was daar beter dan Gasly, maar zag zijn race beëindigd door een crash in de eerste ronde met Lance Stroll: "Dhr. (Lance) Stroll was er bij betrokken. De elfde plaats van Pierre was bemoedigend, maar Brendon zag er iets beter uit," aldus Marko.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden