Red Bull: 'Verstappen zelf oorzaak van crash kwalificatie Bahrein'

AP-1V9QT4NN12111_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Niet een motorisch probleem, maar een trillende voet is de oorzaak van de crash van Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De Nederlander spinde in Q1 van de baan af en moest daardoor vanaf de vijftiende plaats starten. Na afloop zei Verstappen dat hij plotseling 150 pk extra tot zijn beschikking had, maar volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is die bewering onzin.

"Het gaspedaal bleef niet hangen", zegt Horner tegen Autosport.com. "Doordat hij over de kerbs reed werd er een trilling in zijn voet veroorzaakt. Dat was voor ons duidelijk te zien."

Horner vervolgt: "Het schakelen gaat op dat stuk altijd wat schokkerig. Dat, in combinatie met de kerbs, heeft die trilling waarschijnlijk veroorzaakt."

Ook motorfabrikant Renault heeft de crash van Verstappen onderzocht, maar kon in de data geen afwijkende waarden vinden. "De motor heeft precies gedaan wat het gaspedaal vroeg", zegt Renault-baas Cyril Abiteboul. "Het is vrij logisch: wanneer je op het gaspedaal drukt gebeurt er iets met de motor. De motor heeft precies gereageerd, zoals deze hoort te reageren."

Verstappen viel zondag in Bahrein uit na een incident met Lewis Hamilton.

[php slug=zweeler]

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen