Red Bull vreest voor nieuwe motor Pérez

SI202107300312_hires_jpeg_24bit_rgb

Ondanks veel beschadigingen wist Max Verstappen de finish te bereiken tijdens de Grand Prix van Hongarije. Daarentegen was zijn teamgenoot, Sergio Pérez, genoodzaakt om de auto tot stilstand te brengen. Red Bull vreest dat Pérez wederom een nieuwe motor nodig heeft. 

Bij de Grand Prix van Hongarije waren beide Red Bull-coureurs de dupe van een slechte start van Valtteri Bottas. Ondanks veel schade leek het er heel even op dat Verstappen en Pérez de race konden voortzetten, maar al snel kwam de bolide van de Mexicaan tot stilstand. Voorlopig ziet het er niet goed uit wat betreft de motor. "We zullen het tot in detail onderzoeken, maar volgens de eerste berichten is de motor niet meer te gebruiken", vertelde teambaas Christian Horner na afloop van de race.

Als Pérez daadwerkelijk een nieuwe motor nodig heeft, betekent dat dat hij bij de Grand Prix van België de derde en laatste power unit van het seizoen zal gebruiken. Het is erg frustrerend voor zowel het team als voor Honda omdat het wederom betrekking heeft op een incident dat niet door de Red Bull-coureurs is veroorzaakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

Budgetplafond

Vanaf dit seizoen geldt er een budgetplafond, wat inhoudt dat de teams een bepaald budget niet mogen overschrijden. De Grand Prix van Hongarije zal een grote teleurstelling zijn voor het team van Red Bull, aangezien de hoeveelheid schade niet bepaald mee helpt om binnen het budgetplafond te blijven.

Lees ook: Valtteri Bottas geeft fout GP Hongarije toe

Lees ook: Aston Martin wil in beroep tegen diskwalificatie Vettel

Lees ook: F1 aan Tafel: Bowling met Bottas

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden