Red Bull wil huidige coureurs behouden

SI202106210033_hires_jpeg_24bit_rgb

Vooralsnog ziet het ernaar uit dat Red Bull alle vier de coureurs wil behouden. In een interview met RTL Duitsland hintte Helmut Marko op een contractverlenging voor Sergio Pérez. Ook voor het zusterteam, AlphaTauri, geldt dat Red Bull de samenwerking graag wil voortzetten met het huidige duo. De teams verwachten na de zomer de definitieve rijdersduo's bekend te maken. 

"Het kost tijd en we willen wel alle opties overwegen", veronderstelde Helmut Marko tegenover RTL Duitsland. De altijd strenge teambaas uit Oostenrijk wil dan ook nog niet met honderd procent zekerheid zeggen dat alle vier de coureurs zullen blijven voor het volgende seizoen. Zowel Red Bull Racing als AlphaTauri is druk bezig met onderhandelen en gesprekken voeren. In principe willen de teams verder met de huidige coureurs.

Red Bull Racing

Max Verstappen is al verzekerd van zijn plaats bij Red Bull Racing. Nu is het voornamelijk de vraag wie er naast Verstappen een plekje weet te bemachtigen in de Red Bull-bollide voor het raceseizoen van 2022. Ondanks het inconsequente seizoen van Sergio Pérez tot nu toe, geeft de teambaas aan vertrouwen te hebben in de Mexicaan. Helmut Marko speculeerde namelijk over een contractverlenging.

AlphaTauri

Dankzij de goede prestaties van Pierre Gasly, wil AlphaTauri graag doorgaan met de Fransman. Echter is er voor Yuki Tsunoda wat onzekerheid over zijn toekomst. De Japanner is nog niet waar hij zou willen zijn, maar toch heeft het team vertrouwen in de coureur. Volgens Helmut Marko is het een goede stap geweest voor Yuki Tsunoda om van het Verenigd Koninkrijk naar Italië te verhuizen, waar de renstal van AlphaTauri gevestigd is.

SI202107020301_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Lees ook: Tijdschema Grand Pix van Hongarije

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen vecht verder

Lees ook: Directeur GP Spa: "Race gaat door met publiek!"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden