Reden P7 Verstappen: 'Ik had geen benzine meer'

AP-1WPV2UBMH2511_news

Max Verstappen had uiteraard in de kwalificatie voor zijn 'thuisrace' op meer gehoopt, maar kwam niet verder dan de zevende plek. Terwijl de baan na de regenbui steeds meer opdroogde aan het einde van Q3 en de rondetijden omlaag doken, moest de Nederlander naar binnen. De reden hiervoor was vrij verklaarbaar.

"Ik had geen benzine meer, vandaar dat ik naar binnen moest," aldus Verstappen tegenover pitreporter Jack Plooij. "We stellen de auto altijd af op het droge met heel weinig vleugel, dus ik verwachtte in de regen ook geen wonderen met zo’n vleugel. Maar het voelde op dat moment toen we reden gewoon nog oké, alleen had ik de motor ingesteld op één ronde. Dus in de tweede ronde, toen ik mijn tijd verbeterde, had ik op het rechte stuk geen energie meer. Het was jammer, want we hadden het eigenlijk goed getimed. Iedereen ging door op slicks terwijl wij op de intermediates stonden. Onder raceomstandigheden had dit goed geweest, maar in de kwalificatie werd het jammergenoeg droog op het einde."

"Als zevende starten in natuurlijk niet wat je wil, maar we gaan er gewoon het beste van maken. Er staan twee Force India’s en een Haas voor ons, dus die moeten we eerst maar eens zien in te halen. Normaal gezien moet dit wel lukken, maar het is lastig om hier een andere wagen te volgen," besloot Verstappen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen