Reeks overvallen zorgt voor zwarte rand om Braziliaanse Grand Prix

MVbewerkt

De Grand Prix van Brazilie is afgelopen weekend opgeschrikt door een reeks (pogingen tot) overvallen. Vrijdagavond werden medewerkers van Mercedes belaagd waarbij zelfs schoten werden gelost. De autoriteiten beloofden direct de veiligheid rondom het circuit in Interlagos aan te scherpen, maar ook zaterdag- en zondagavond vonden er incidenten plaats.

Zaterdagavond werd een busje met medewerkers van Sauber klemgereden. Na de race overkwam hun collega's van Pirelli hetzelfde. Ook Williams en FIA-leden werden slachtoffer van gewapende criminelen.

"Veiligheid is de verantwoordelijkheid van het Secretariaat voor Openbare Veiligheid, maar het is ook de verantwoordelijkheid van de stad Sao Paulo", zei burgemeester Joao Doria, voordat het nieuws van de Pirelli-aanval bekend werd, tegen Motorsport.com.

Politiebewaking

"Toen ik hoorde van de situatie met Mercedes, hebben we de politiebewaking rondom het circuit aangescherpt. Ook heb ik gevraagd om extra agenten van de burgerwacht. Het is treurig en ongelukkig, maar gelukkig is er niemand gewond geraakt. We moeten hiervan leren voor de volgende evenementen."

De burgemeester hoopt het circuit op korte termijn te verkopen. Volgens hem zou dat de veiligheid ten goede komen. "Er zijn meerdere partijen geïnteresseerd in de koop. Ze zullen uiteraard gaan investeren in de faciliteiten en de werkzaamheden die al gaande zijn verder afronden."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen