Renault denkt gat met top drie te kunnen verkleinen

b4e8-9abe-f392-4949b58f64f1_bfd9f94f2739d2a2f7969d44ce7e56e6ac5138eb

Cyril Abiteboul denkt dat Renault volgend seizoen nog niet in staat zal zijn om de competitie aan te gaan met Red Bull Racing, maar het gat naar dat team en Mercedes en Ferrari wel veel kleiner te kunnen maken.

Renault F1 Team reed dit jaar met dezelfde motoren als Red Bull, maar het eindigde met de helft van het puntenaantal van de Bulls op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. De oorzaak voor deze achterstand zit ‘m vooral in het budget, aldus Abiteboul die pleit voor een budgetplafond: "We hebben zestig procent minder te besteden dan bijvoorbeeld Mercedes. De bedragen die de topteams uitgeven zijn onaanvaardbaar. We moeten die teams tegen zichzelf in bescherming nemen."

Voor 2019 geldt echter nog geen budgetplafond en dat betekent dat Renault ook komend seizoen een ongelijke strijd voert tegen de top drie Mercedes, Ferrari en Red Bull. De achterstand op die drie teams bedraagt nu nog zo’n 1,5 procent, aldus Abiteboul tegen Auto, Motor und Sport: "We moeten dat met ongeveer de helft kunnen verminderen: deels door het chassis te verbeteren, maar ook door meer vermogen uit de motor te halen. De motor komt in de race nog zo’n 15 tot 20 kilowatt tekort. Bij Red Bull kon men dat onder bepaalde omstandigheden compenseren met hun chassis, maar we moeten vooral in de kwalificaties meer vermogen hebben."

Abiteboul is overigens niet bang dat Red Bull door de overstap naar Honda juist verder wegloopt bij Renault: "Laten we afwachten wat er met Red Bull en Honda gebeurt. Bij Red Bull zijn ze continu aan het vertellen hoe goed Honda wel niet is, maar mag ik je eraan helpen herinneren dat Toro Rosso [dat dit seizoen al met Honda reed, red.] nog steeds achter ons staat?"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen