Renault dient officieel protest in tegen Racing Point

door Tim Koenders
Verstappen-Steiermark

Het team van Renault heeft zojuist een officieel protest ingediend tegen Racing Point. Het Franse team wil graag duidelijkheid over de legaliteit van de auto van Racing Point. De auto lijkt namelijk verdacht veel op de Mercedes van vorig jaar.

Tijdens de wintertests kwam het team van Racing Point met een opvallende auto aanzetten. Niet vanwege de kleurstelling want de auto was nog steeds roze. Maar de auto zelf leek verdacht veel op de Mercedes van vorig jaar. Racing Point en Mercedes hebben al lange tijd een contract met elkaar. Racing Point neemt namelijk al jaren de Mercedes motoren af. Maar het lijkt erop dat het team er dit jaar voor gekozen heeft niet alleen de motor af te nemen van het Duitse team.

Vanaf het moment dat de twee roze bolides de garage verlieten in Barcelona waren er vraagtekens bij de legaliteit van de auto. Het team kreeg zelfs de bijnaam ‘de roze Mercedes’. Racing Point kon een protest al wel zien aankomen aangezien veel teams vragen hadden. Vorige week tijdens de eerste Grand Prix is er geen protest ingediend maar vandaag na de tweede Grand Prix wel. Het team van Renault wil graag duidelijkheid over de legaliteit van de Racing Point. Verder wil het team niks toelichten totdat de stewards er naar gekeken hebben.

https://twitter.com/RenaultF1Team/status/1282364486033256449

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden