Renault dringt aan op actie van Liberty Media

1920x1080-Renault-Hülkenbrg-Abiteboul-Stoll-Ricciardo-2019

De voortgang die Liberty Media boekt met de reglementswijzigingen voor 2021 gaat in de ogen van Renault te langzaam. Daarom wil Jerome Stoll, de baas van de Formule 1-afdeling van de Franse autofabrikant, zo snel als mogelijk, met Formule 1-baas Chase Carey om de tafel zitten en hem aan te sporen haast te maken.

Renault ziet liever vandaag dan morgen dat er een besluit wordt genomen over de invoering van een budgetplafond en de herverdeling van de prijzengelden. Het is niet verrassend dat de renstal Liberty Media aanspoort een knoop door te hakken. Renault is op dit moment het enige team waarvan duidelijk is dat het ook na 2020 in de koningsklasse van de autosport actief is.

Besluiten

"Hij (Chase Carey, red.) had ons beloofd dat de beslissing aan het einde van vorig jaar zou worden genomen, maar er is geen enkel besluit genomen", zegt Stoll in gesprek met het Britse Autosport. "Het is belangrijk voor ons. Cruciaal eigenlijk", gaat Stoll verder. "Ik zal nogmaals met hem in gesprek gaan en vragen: wat is je planning? Wanneer kan je een besluit nemen?"

Het is Stoll duidelijk ernst. "Het is overduidelijk dat de huidige situatie met de verdeling van de opbrengsten en de manier waarop er geld wordt uitgegeven niet de situatie is waar we over te spreken zijn. Dus zijn we samen met Liberty aan het vechten voor een betere herverdeling van de inkomsten en een budgetplafond. Voor Mercedes, Red Bull of Ferrari is winnen een must, wat de kosten ook zijn. Voor ons is winnen belangrijk, maar we kijken ook naar de kosten."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden