Renault en Red Bull willen motorontwikkeling bevriezen

renault

Renault en Red Bull Racing willen de ontwikkeling van de huidige motoren in de Formule 1 voor de seizoenen 2019 en 2020 stilleggen. De vier motorleveranciers, Mercedes, Ferrari, Renault en Honda, kunnen zich dan volledig richten op de nieuwe motoren die in 2021 hun intrede moeten doen.

“We willen niet de last hebben van het ontwikkelen van twee verschillende motoren. Ook omdat we nieuwe motorleveranciers in de Formule 1 willen, waardoor zij dan het voordeel hebben dat ze zich alleen hoeven te richten op een motor”, zegt Cyril Abiteboul, teambaas van Renault tegen Motorsport.

Red Bull wil zelfs nog een stapje verder gaan. “Er zou een regel moeten zijn dat iedere krachtbron binnen drie procent moet zitten. Dan houden we het tot en met 2020 wel uit. Niemand zou energie moeten stoppen in de ontwikkeling van motoren”, vertelt Red Bull-adviseur Helmut Marko.

Liberty Media zal tijdens het GP-weekend in Bahrein de details van de toekomstplannen voor de Formule 1 onthullen in een presentatie aan de teams en motorfabrikanten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen