Renault erg tevreden over ontwikkeling krachtbron

the-2014-renault-energy-f1-v6-engine

Renault ligt op koers om dit seizoen een krachtige, betrouwbare en competitieve motor te leveren. Dat zegt Zak Brown, de teambaas van McLaren. Die stal rijdt vanaf dit jaar met de Franse krachtbronnen.

Volgens Brown komen er goede signalen uit Viry-Châtillon waar de krachtbronnen in elkaar worden gezet: "Er luiden geen alarmbellen en ze lijken erg zeker van hun zaak. Zowel waar het gaat om pk’s als om de betrouwbaarheid zijn ze erg tevreden."

Renault kampte vorig jaar met een tekort aan vermogen. Toen de Fransen dat wilden bijstellen kreeg ze te maken met de betrouwbaarheid, vooral de MGU-K bleek niet bestand tegen het extra vermogen. Die problemen lijken nu dus voorbij. Ook zou de Renault-motor vanaf dit seizoen beschikken over een speciale setting die net als bij Mercedes en Ferrari tijden de kwalificatie voor extra vermogen moet zorgen.

Dat is niet alleen goed nieuws voor McLaren en Renault F1 zelf, maar ook voor Red Bull dat nog steeds met (van TAG Heuer-stickers voorziene) Renault-motoren rijdt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen