Renault F1-baas beticht Red Bull van liegen

images_Formule1_2015_nieuws-maart_Cyril_Abiteboul_Christian_Horner

Renault Sport F1-baas Cyril Abiteboul heeft de  uitspraken van Red Bulls ontwerper Adrian Newey weerlegd. Die suggereerde dat de Renault-motor de enige reden is waarom Red Bull Racing niet competitief is. Hij beticht de Oostenrijkse renstal zelfs van liegen.

"Ja, het is lastig om een ​​partner te hebben die liegt," vertelde Abiteboul aan het Franse blad Auto Hebdo, toen hem gevraagd werd hoe moeilijk het was om te horen dat Newey verklaarde dat het enige probleem de motor zou zijn.

Abiteboul: "Adrian is een charmante man en een ontwerper zonder weerga, maar hij heeft zijn leven ook besteed aan het bekritiseren van zijn motorpartners. Hij is te oud om zijn manieren te veranderen."

Daniel Ricciardo eindigde als zesde in de eerste Grand Prix in Melbourne, een ronde achter het dominante Mercedes-duo Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Abiteboul zei dat uit de analyse van de gegevens van de race in Australië blijkt dat het hele pakket, en niet alleen de motor, dient te worden verbeterd.

"Onze cijfers laten zien dat het verschil in rondetijd tussen Red Bull en Mercedes in Melbourne verdeeld kan worden tussen 'driveability'-kwesties, de prestaties van de motor en de prestaties van het chassis ", aldus Abiteboul. De Fransman heeft echter vertrouwen dat er vooruitgang wordt geboekt, als gevolg van het agressieve ontwikkelingsprogramma dat beide partners nu hebben. 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden