Renault gaat Red Bull aan deadline houden

27 feb 2018
1920x1080-Max-Verstappen-Red-Bull-Racing-Test-Barcelona-2018

Renault houdt vast aan de deadline die de motorleverancier heeft opgelegd aan Red Bull. De renstal moet in mei beslissen met welke krachtbron het team in 2019 gaat rijden. Het huidige contract tussen beide partijen loopt aan het einde van het seizoen af.

De Franse fabrikant wijst op de reglementen die voorschrijven dat de motorfabrikanten in mei aan de FIA bekendmaken met welke teams zij een overeenkomst voor het daaropvolgende jaar hebben. Het team dat geen contract heeft krijgt een motor van de fabrikant, die de minste teams voorziet. Dat is op dit moment Honda. De Japanners voorzien dit seizoen alleen Scuderia Toro Rosso van krachtbronnen.

Planning

"We blijven niet eeuwig wachten", zegt Renault-teambaas Cyril Abiteboul tegen persbureau Reuters. "Ik weet waar Christian (Horner, red.) op doelt als hij zegt dat hij opties heeft. Wat echter klip en klaar is, is de planning. Eind mei moet duidelijk zijn wie welk team levert. Wat ons betreft is dat onze deadline."

Red Bull won tussen 2010 en 2013 vier titels op rij met Renault, maar de relatie kwam flink onder druk te staan na de introductie van de huidige V6 hybridemotoren en de dominantie van Mercedes. In 2015 kwam het bijna tot een breuk, maar uiteindelijk werd besloten de Renault-motoren om te dopen tot TAG Heuer.

27 feb 2018

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen