Renault gaat voor 'nieuwe start' in Spanje

b4e8-9abe-f392-4949b58f64f1_bfd9f94f2739d2a2f7969d44ce7e56e6ac5138eb

Teambaas Cyril Abiteboul van Renault had zich een andere start van het Formule 1-seizoen voorgesteld. De renstal moest het vierde team op de grid worden, maar na de eerste vier races bezet Renault slechts de zevende plaats in de stand om de wereldtitel. De Spaanse Grand Prix moet komend weekend de ommekeer betekenen voor de renstal.

'We mikken om in Spanje weer terug te keren op competitief niveau. We weten dat de concurrentie in de middenmoot groot is, maar dat biedt ook mogelijkheden. We hebben gezien dat in een oogwenk het tij kan keren dus gaan we gemotiveerd naar Barcelona om de campagne op gang te krijgen', zegt Abiteboul.

Weten dat het beter kan

'Het is een lastig begin van het jaar. We weten dat we veel beter kunnen', vervolgt Abiteboul. Vooralsnog verloopt het seizoen teleurstellend. De RS19 komt snelheid te kort en ook zijn er problemen met de motor. Slechts twee keer kwalificeerden Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo zich in de top tien. Een zevende plaats was vervolgens in de race het beste resultaat.

'We hebben een probleemloos weekend nodig en race nodig om onze potentie te benutten. Om dat te bereiken moeten we werken aan alle facetten: chassis, motor, zowel op als naast de baan, en ervoor zorgen dat de coureurs hun capaciteiten optimaal kunnen benutten.'

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden