Renault houdt Red Bull aan deadline

AP-1VBXSXKHW1W11_hires_jpeg_24bit_rgb

Renault zal Red Bull Racing houden aan de deadline van 15 mei voor het bekendmaken met welke motorenfabrikant het Oostenrijkse team volgend jaar in zee gaat.

Die einddatum is een harde eis van de FIA dat graag bijtijds wil weten met welke krachtbronnen de teams in het komende jaar gaan rijden. Alleen wanneer teams en motorenfabrikanten daar zelf mee akkoord gaan, mag van de deadline worden afgeweken. Renault lijkt daar dus niet aan mee te willen werken.

Dat de situatie urgent is blijkt wel uit het feit dat onlangs naar buiten kwam dat Honda en Red Bull verkennende gesprekken voeren over de levering van Japanse motoren. Red Bull wil echter pas na de zomer een definitief besluit nemen.

Renault is het daar dus niet mee eens, aldus teambaas Cyril Abiteboul tegen ESPN: "We hebben eigenlijk een heel eenvoudige reden: we moeten onderdelen gaan bestellen. Om eerlijk te zijn, ik bespreek deze vraag regelmatig met Red Bull. Het is echt niet zo dat we spelletjes aan het spelen zijn: we moeten gewoon weten hoeveel we van alles moeten hebben. Dat is ook de reden waarom er een deadline is opgesteld. Red Bull moet daar maar mee zien om te gaan."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen