Renault verwelkomt Guan Yo Zhou

1920x1080-Guan-Yu-Zhou-Renault-2019

De Formule 1-renstal van Renault heeft Guan Yo Zhou aangetrokken als test- en ontwikkelingscoureur. De 19-jarige Chinese coureur gaat deze werkzaamheden komend seizoen combineren met racen in de Formule 2 bij UNI-Virtuosi.

Vanzelfsprekend is Zhou blij: "Deze rol kan mij de zaken rondom de Formule 1 beter leren begrijpen, zoals het team, de mensen en ook de sponsoren. Dit zijn allemaal waardevolle elementen voor mijn toekomstige carrière."

https://twitter.com/RenaultF1Team/status/1087638367276285952

Samenwerken met Ricciardo

De Chinese jongeling kijkt met name uit naar de samenwerking met Daniel Ricciardo, die bij Renault het rijdersduo gaat vormen met Nico Hülkenberg. "Hij is al een aantal jaar een van mijn favoriete Formule 1-coureurs. Ik houd van zijn passie, snelheid en persoonlijkheid. Ik denk dat ik veel van hem zal leren. Ik kijk ernaar uit om hem te ontmoeten, niet alleen op de paddock, maar ook tijdens de raceweekenden. En misschien kunnen we naast de baan ook lol hebben."

De Chinees, die eerder deel uitmaakte van het opleidingsprogramma van Ferrari, reed afgelopen seizoen voor Prema Racing de Europese Formule 3 en eindigde als achtste. Zijn teamgenoot Mick Schumacher werd onlangs opgenomen in het talentenprogramma van Ferrari.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen