'Renault wil voor 30 miljoen team kopen'

images_Formule1_2015_nieuws-april_Renault_F1_Robert_Kubica_Valencia_2010

Renault gaat een move maken in de Formule 1. Van de successen met Red Bull zijn ze niet wijzer geworden en dus moet de naam prominenter in beeld komen, desnoods bij een ander team. Wat zijn de opties voor de Fransen?

Veel is er al gezegd over de ontwikkelingen rondom Renaults Formule 1-divisie en de frictie met partner Red Bull Racing. Over en weer gaven ze elkaar de schuld van het mindere presteren. Vorige week zeiden ze weer vriendjes te zijn, maar de Fransen zijn intussen actief hun opties voor de toekomst te verkennen. Belangrijkste reden: het succes met Red Bull straalde onvoldoende af op het merk Renault.

Voormalig technisch directeur van Mercedes Bob Bell is door Renault Sport gevraagd de opties op een rij te zetten. Volgens het Duitse F1insider.com heeft deze aangegeven dat het Lotus, Force India, Sauber of Toro Rosso kan overnemen òf hoofdsponsor van Toro Rosso kan worden en daar dan gele auto's van te maken.

Ook word gemeld dat het budget voor een overname 30 miljoen euro bedraagt. Force India zou de goedkoopste zijn, maar de vraag is of 30 miljoen zelfs daarvoor genoeg is. Vergelijkbare bedragen en meer worden bij andere teams alleen al aan een hoofdsponsor gevraagd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden