Renger van der Zande derde in IMSA-race op Road America

IMG_7657

Renger van der Zande is afgelopen weekend derde geworden in de IMSA-race op het circuit van Road America. Hij reed in de Cadillac voor het team van Chip Ganassi Racing met Kevin Magnussen als teamgenoot.

Magnussen begon de race voor het team vanaf de vierde plaats. "We lagen laatste na de start, het zat niet helemaal mee", vertelt Van der Zande aan Grand Prix Radio. "Kevin werd een paar keer buiten de baan gedrukt. Hij kon weer opklimmen naar een vijfde, misschien wel vierde plek. Toen ik de auto in kwam, konden we een sprongetje maken naar de vierde plek en uiteindelijk naar de derde plek. Het was een kwestie van benzine sparen om het tot het eind te kunnen redden. Dat zien we wel vaker in de races in het IMSA-kampioenschap, maar dat maakt het alleen maar spannend en dat maakt het ook dat je een tactisch spel moet spelen samen met je team om zo'n race te gaan winnen."

Nasr en Derani

Van der Zande denkt dat het team wel wat agressiever had moeten zijn met het verbruik van benzine, zeker in de voorlaatste stint. "Een beetje meer voor de track-posities gaan, toch inhalen en misschien wat meer verbruiken en het later goedmaken door wat meer te besparen. Maar uiteindelijk was het wat het was en zijn we als derde gefinisht. Een mooi podium achter Felipe Nasr en Pipo Derani, die wonnen in de Cadillac. Wij rijden ook met een Cadillac. Op de tweede plek finishte de Mazda. De Mazda staat ook vooraan in het kampioenschap samen met de Acura en de Cadillac van Derani en Nasr. Wij doen niet meer mee in het kampioenschap en willen eigenlijk alleen maar winnen. Dus wat dat betreft was een derde plek op Road America toch een beetje een teleurstelling."

De volgende race voor Van der Zande is over anderhalve week op het circuit van Le Mans. Daar rijdt hij met een ander team, namelijk dat van Inter Europol.

Lees ook: Top-5: Bijzondere momenten van Sebastian Vettel

Lees ook: F1 aan Tafel: "Aanfluiting voor F1 dat Räikkönen nog rijdt"

Lees ook: Toto Wolff: "Terug op goede plek na Silverstone en Hongarije"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden