Renger van der Zande: "Drie keer snelste auto gehad"

IMG_7656

Renger van der Zande rijdt dit weekend de Chevrolet Detroit Grand Prix in het IMSA-kampioenschap. Met Kevin Magnussen als teamgenoot mag de Nederlander weer plaatsnemen in de Cadillac van Chip Ganassi Racing.

"We gaan dit weekend racen, weliswaar een tweedaags evenement samen met de IndyCar", zei Van der Zande tegenover Grand Prix Radio. "IndyCar rijdt op zaterdag en zondag en wij rijden op zaterdagavond één wedstrijd van honderd minuten. Dit is erg kort in het IMSA-kampioenschap, normaal rijden we de 24 uur van Daytona, de 12 uur van Sebring en de 10 uur van Petit Le Mans. Alle korte races zijn eigenlijk altijd twee uur en veertig minuten, maar deze is dus honderd minuten."

Stratencircuit van Detroit

Van der Zande vindt het heel gaaf om met deze auto's op het stratencircuit van Detroit te rijden. "Ik kijk er erg naar uit om deze auto op een straat los te kunnen laten, wat best wel uniek is, want nergens ter wereld wordt er met deze auto op een stratencircuit gereden", vervolgt Van der Zande. "Ik denk dat de auto snel moet kunnen zijn. Het is erg bumby en erg snel voor een stratencircuit op sommige gedeeltes, dus ik denk dat er ook zeker gele vlaggen gaan komen voor mensen die eraf gaan en in de muur eindigen."

Regen

Het weer is op dit moment zonnig in Detroit, maar volgens Van der Zande is er wel kans op regen. "Zaterdagavond lijkt er ook wel een flinke bui te gaan vallen, dus dat geeft nog een beetje extra jus aan de show hier. We hebben tot nu toe niet gewonnen. We hebben echt drie keer de snelste auto gehad en telkens ging er iets fout, een lekke band, we werden geraakt of in Mid-Ohio was het een strategie waar we het op hebben laten liggen. Dus hopen dat we het nu wel een keer af kunnen maken."

IMG_7658-e1616344758754-700x426
Foto: Renger van der Zande

In het IMSA-kampioenschap staan Van der Zande en Magnussen momenteel op een zesde plaats. "We staan er niet zo goed voor in het kampioenschap, omdat we telkens vijfde zijn geworden maar wel de snelste auto op de baan waren. Daar moeten we een beetje verandering in gaan brengen", besloot de Nederlander.

De volledige update van Renger van der Zande is ook te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Renger van der Zande: "Strategie was gewoon niet goed"

Lees ook: Rosberg voor geen goud teambaas in Formule 1

Lees ook: Teambaas Simon Roberts verlaat Williams Racing 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden