Renger van der Zande: "Maf weekend achter de rug"

IMG_7657

Renger van der Zande kent momenteel drukke tijden. De Nederlandse coureur reed op 1 mei de 6 uur van Spa in het World Endurance Championship (WEC). Inmiddels is van der Zande alweer aan het testen op Road America met de Cadillac voor het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Voor Grand Prix Radio blikt van der Zande terug op de 6-uursrace op Spa-Francorchamps.

"Eigenlijk heb ik wel een maf weekend achter de rug", begint van der Zande. "De Hypercars hadden veel sneller moeten zijn dan de LMP2, maar dat was niet het geval. We zaten veel te dicht bij elkaar. Terwijl onze auto toch al behoorlijk was afgeremd met de low downforce-kit. Daardoor hebben we weinig grip in de bochten en hebben ze slechte banden gemaakt. Allemaal om de LMP2-klasse langzamer te maken dan de Hypercar."

Van der Zande stond in België aan de start met een nieuw LMP2-team, namelijk Inter Europol Competition, samen met Jakub Smiechowski en Alex Brundle. "Uiteindelijk hebben we een vijfde plek behaald met een nieuw team. Ik denk dat we daar heel trots op mogen zijn."

Voorbereidingen IMSA

"Kevin Magnussen, mijn teamgenootje, komt nu binnenrijden met de Cadillac, hier in Road America", gaat van der Zande verder in de update. "Een druk programma dus. Hierna gaan we in Mid-Ohio racen met de Cadillac. Het zijn dus drukke tijden en hopelijk gaan we weer wat beter scoren, dat is eigenlijk alweer een tijdje geleden", sluit de Chip Ganassi Racing-coureur af.

Het raceweekend in Mid-Ohio voor IMSA staat gepland voor 14-16 mei.

De hele update van Renger van der Zande is ook te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: F1 aan Tafel: Ricciardo wordt wakker

Lees ook: Podiumplek voor Jeroen Bleekemolen in GT4 America Series

Lees ook: Racing Team Nederland wint openingsrace WEC

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden