Van der Zande: "Met weinig fouten, kom je ver op Le Mans"

door Coen Versteeg
LE-MANS-TEST-DAY-10.JPG

Renger van der Zande is klaar voor de 24 uur van Le Mans. Hij rijdt voor een nieuw team en heeft tot nu toe een prima seizoen achter de rug. Door het goede seizoen voor Van der Zande heeft hij goede hoop op een mooie 24 uur van Le Mans. Voor Grand Prix Radio blikt hij vooruit op de grootste 24 uurs race van het jaar.

Renger van der Zande doet dit jaar mee voor het nieuwe team Inter Europol Competition en gaat rijden in de LMP2 klasse. Voorlopig gaat het goed voor het team van Van der Zande. "We hebben op Spa, Portimão en Monza gereden en zijn twee keer vijfde geworden en één keer vierde. We zijn een splinternieuw team, dus nieuwe auto, nieuwe teamleiding, nieuwe enginering en ook de rijders werken voor het eerst samen. Ik denk dat we daarom ook erg blij kunnen zijn met het seizoen tot nu toe", zegt Van der Zande. Ook over zijn kansen is hij erg positief, "want het team heeft tot nu toe weinig fouten gemaakt en als je op Le Mans weinig fouten maakt kom je ver, aangezien de race zo lang is."

Spa / Red Bull
Foto: Red Bull Content Pool (Charles Coates/Getty Images)

Schema 24 uur van Le Mans

Afgelopen zondag stond al de testdag op de planning voor de 24 uur van Le Mans. Op woensdag gaat het circus alweer verder met de eerste twee vrije trainingen gepland en ook de eerste kwalificatie. "Het is eigenlijk een kwalificatie voor de kwalificatie voor de hyperpole", legt Van der Zande uit. In de kwalificatie om de hyperpole gaan de zes snelste teams strijden om de pole position voor de race. Ook krijgt iedereen een extra setje banden om zich daarvoor te kwalificeren, net als in de Formule 1 gebeurt in Q3. De race is van zaterdag 16.00 uur tot zondag 16.00 uur.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen klaar voor zestiende 24 uur van Le Mans

Lees ook: Mol: “FOM moet competitievervalsing voorkomen”

Lees ook: BREAKING: Grand Prix van Japan 2021 afgelast

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden