Renger van der Zande neemt deel aan 24h van Le Mans

door Julia Onclin
M236025

Het hoge woord is eruit: Renger van der Zande doet ook dit jaar mee aan de 24 uur van Le Mans. De afgelopen twee jaar nam de Nederlander al deel aan de race in de LMP1-klasse. Dit jaar zal hij uitkomen in de LMP2-klasse, iets waar hij naar eigen zeggen veel zin in heeft. "Het is fantastisch om voor de derde keer naar Le Mans te kunnen!", vertelt Van der Zande aan Grand Prix Radio.

De afgelopen twee jaar deed Van der Zande al mee aan Le Mans in de LMP1-klasse voor het team van Dragon Speed. De LMP1 is de hoogste klasse op Le Mans. Veel succes hadden Van der Zande en zijn teamgenoten Ben Hanley en Henrik Hedman echter niet. Beide jaren wisten ze niet te finishen. Het eerste jaar kwam dat door een crash tijdens de race. het tweede jaar hadden ze veel problemen met de auto, die niet heel betrouwbaar was.

"Dit jaar belden ze me van kom Renger we gaan naar Le Mans", vertelt Van der Zande. Dit jaar doen ze echter mee aan de LMP2-klasse. Het team stond eigenlijk op de reservelijst, maar kon door het wegvallen van een auto voor hen op de lijst alsnog meedoen. Ook dit jaar zal de Nederlander voor het team van Dragon Speed rijden samen met zijn teamgenoten Hanley en Hedman.

Regen en podiumkansen

De 24 uur van Le Mans zal er dit jaar echter anders uitzien dan Van der Zande gewend is. Veel publiek zal er namelijk niet zijn. "Er zijn wel gesprekken over het toelaten van groepen fans tot bepaalde delen van het circuit." De grote mensenmassa's die de coureurs gewend zijn om te zien, zullen er echter niet zijn. Daarnaast wordt de race dit jaar in september gehouden in plaats van in mei. "Ik hoop dat het gaat regenen in september daar voel ik me altijd wel in thuis. Ik denk dat we een goede kans op het podium hebben."

De hele update van Renger van der Zande hoor je op Grand Prix Radio.

Lees ook: Mercedes twijfelt aan performance 2020-bolide met warm weer

 

door Julia Onclin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden