Renger van der Zande vijfde in 24 uur Le Mans

IMG_8460

Renger van der Zande is als vijfde geëindigd tijdens de 24 uur van Le Mans. De Nederlander reed voor het Poolse Inter Europol Competition samen met teamgenoten Jakub Smiechowski en Alex Brundle. Van der Zande is erg tevreden met het behaalde resultaat.

Afgelopen weekend werd de 89ste editie van de 24 uur van Le Mans verreden. Van der Zande reed in de LMP2-klasse, in de klasse zijn ze als vijfde over de streep gekomen. Het team heeft de constante lijn van dit seizoen in Le Mans door weten te zetten. Het team rijdt al het hele seizoen bij de eerste vijf in het World Endurance Championship (WEC). Renger van der Zande liet weten erg tevreden te zijn met het resultaat.

Renger van der Zande / Le Mans / WEC / 24 uur van Le Mans / 2021
Foto: Renger van der Zande

Het mooie aan Le Mans

“We mogen trots zijn op dit team dat helemaal nieuw is dit jaar in deze klasse. Le Mans blijft altijd gaaf, het lange rechte stuk met slipstream en dan inhalen.” De Nederlander liet weten dat er vooral in de nacht maffe dingen gebeuren. “Er zijn coureurs die op gekke momenten op de rem gaan staan of coureurs die vanaf de eerste minuut contact maken met anderen.”

De volgende race in het WEC wordt verreden in Bahrein. Voordat Van der Zande daar in actie gaat komen, rijdt hij eerst nog verschillende races in Amerika.

De volledige update van Renger van der Zande is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Grand Prix Radio live te beluisteren en te zien vanuit Spa

Lees ook: Nyck de Vries: “Ieder kampioenschap voelt anders”

Lees ook: Grand Prix Radio over Formule 1-seizoen tot nu toe (deel 3)

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden