Reprimandes voor Magnussen en Sirotkin

KM-in-car-807

Kevin Magnussen en Sergey Sirotkin hebben beiden een waarschuwing gekregen voor het te langzaam rijden tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië, een overtreding van artikel 27.5 van het sportieve reglement van de FIA. Daarin staat dat een auto niet langzamer mag rijden dan 145% van de snelste tijd in de eerste of tweede (droge) vrije training.

Sirotkin reed te traag terug naar de pits in het eerste deel van de kwalificatie, het gevolg van een technisch probleem met zijn Williams FW41. Mede daardoor hielden de stewards het bij een reprimande, de eerste voor de Rus dit seizoen.

Magnussen kreeg een waarschuwing voor hetzelfde vergrijp, dat plaats vond in het tweede deel van de kwalificatie. De Deense Haas F1-coureur reed veel te langzaam in zijn 'in-lap', maar droeg ter verdediging aan dat hij geen andere rijders had gehinderd en dat de weersomstandigheden niet optimaal waren. Ook in dit geval deden de stewards de overtreding af met een waarschuwing. Voor Magnussen was het al zijn tweede van het seizoen. Hij moet oppassen, want bij drie waarschuwingen volgt een gridstraf van tien plaatsen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen