Reprimandes voor Sainz, Vettel, Stroll en Bottas

GP2111_081800_69I3817

Carlos Sainz, Sebastian Vettel, Lance Stroll en Valtteri Bottas hebben van de FIA een reprimande gekregen. Het gaat om het dragen van hun 'We Race As One' shirt tijdens het volkslied. Dat is volgens de regels van de FIA niet de bedoeling. 

Alle vier de rijders krijgen dus een tik op de vingers. Volgens de regels van de FIA mogen coureurs voor de race speciale kleding dragen maar niet tijdens het volkslied. Alle vier de coureurs zeggen dat ze het vergeten waren door de onverwachte regenval vlak voor aanvang van het volkslied.

Reactie Sainz en Vettel

Carlos Sainz hoorde tijdens zijn interview bij Formule 1 na afloop van de race dat hij naar de stewards moest. Hoewel er toen nog niet helemaal duidelijk was waarvoor hij zich moest melden, was zijn reactie veelzeggend:

Ook Sebastian Vettel reageerde in een interview bij Sky Sports F1 op zijn bezoek aan de stewards. Hij droeg als steun aan de LGBTQ+ gemeenschap in Hongarije de regenboogkleuren op zowel zijn helm, schoenen, shirt en mondkap. Het is een reactie op de recentelijke wet in Hongarije die het onderwijs op scholen over homoseksualiteit- en transgenderkwesties tegen gaat.

Lees ook: Bottas en Stroll krijgen vijf plekken gridstraf voor GP België

Lees ook: Esteban Ocon euforisch na behalen eerste F1-overwinning

Lees ook: Alonso: “Hamilton ophouden was belangrijk voor Verstappen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden