Ricciardo: "Andere circuits kunnen van Zandvoort leren"

2021DutchGrandPrixSaturdayGP2113_124445_MS21128

Daniel Ricciardo was na afloop van de kwalificatie in Zandvoort niet tevreden met zijn prestaties. De McLaren-coureur kwam niet verder dan de tiende startplaats. Wel gaf hij aan dat hij erg enthousiast werd van de fans rond het circuit en hij denkt dat de organisatoren van andere races iets kunnen leren van de festivalsfeer op het circuit aan de Nederlandse kust.

Jack Plooij vroeg Ricciardo voor de camera van Ziggo Sport of je de neiging hebt de auto teveel af te beulen als je voelt dat het niet gaat werken en hoe hij daarmee omgaat. De Australiër liet weten dat je het beste rustig kunt blijven.

Daniel Ricciardo / McLaren / Zandvoort / Nederland / 2021
Foto: McLaren Media Centre

"Kalm blijven en niet te ver vooruit denken, gewoon per bocht. Maar elke bocht die je doet zie je dat je langzamer en langzamer gaat en dan raak je wel een beetje gefrustreerd in de auto." Toch denkt hij niet dat het geleid heeft tot fouten. "Het lukte gewoon niet echt. Ik dacht misschien komt het in de laatste sector, maar dat was niet het geval", vervolgde Ricciardo.

Boost van de fans

Wat hij morgen kan doen weet de Australiër niet. "Ik hoop dat het publiek me een boost kan geven. Het zou leuk zijn als ze de wave voor me kunnen doen voor de start bij mijn startplek, zodat ik wat positieve energie kan krijgen."

Daniel Ricciardo / McLaren / Zandvoort / Nederland / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Ricciardo geeft aan dat het van een goede start afhangt en dat de eerste ronde het belangrijkste is. "We hebben in de eerste Formule 3-race kunnen zien dat de start de race min of meer bepaald heeft, dus daar zullen we ons op focussen en de agressor zijn."

Festivalsfeer met dj's

De goedlachse McLaren-coureur wilde aan het einde van het interview met Plooij nog wel even kwijt dat hij het Nederlandse publiek geweldig vindt. "Ik denk oprecht dat de promotors rond de andere circuits hiervan moeten leren. Zoals hier met de dj's een festivalsfeer creëren. Het is heel gaaf, dus daar ben ik blij mee. Ik zeg dat niet omdat jullie de Nederlandse pers zijn, maar echt het is heel gaaf."

Lees ook: George Russell: “Crash was mijn fout”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Nederland VT3 en kwalificatie

Lees ook: Alice Powell wint W Series-race Zandvoort

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen