Ricciardo begint geduld te verliezen bij Red Bull

P-20170901-02121_news

Daniel Ricciardo dreigt te vertrekken bij Red Bull Racing als het team hem volgend seizoen geen winnende auto kan leveren. Het contract van de 28-jarige Australiër loopt eind volgend jaar af.

"Ik dacht dat dit het jaar zou worden waarin we voor de wereldtitel konden gaan", zegt Ricciardo tegen Autosport.com. "Maar helaas is dat niet zo. Vanuit mijn perspectief gezien moet het echt volgend jaar gaan gebeuren."

Ricciardo vervolgt: "Ik ben hier nu flink wat jaren werkzaam. Om me echt te overtuigen dat we kunnen winnen zullen we volgend jaar een grotere stap moeten maken dan dat we dit jaar deden."

De goedlachse coureur wordt al vrijwel z'n hele loopbaan gesteund door Red Bull. In 2011 werd hij uitgeleend aan HRT en maakte hij zijn debuut in de koningsklasse van de autosport. Via twee seizoenen Toro Rosso kwam hij uiteindelijk bij Red Bull Racing terecht.

"Wil ik met Red Bull kampioen worden? Absoluut! Maar ik ben nu op het best van mijn kunnen dus het moet snel gebeuren. Ik wil een kans krijgen waarmee ik week in, week uit voor overwinningen kan strijden."

Ricciardo staat met 144 punten vierde in het wereldkampioenschap en boekte dit seizoen één overwinning (Azerbeidzjaanse GP).

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen