Daniel Ricciardo: "Paul Ricard vergevingsgezinder dan Bakoe"

2021AzerbaijanGrandPrixSaturdayGP2106_100517_1ST3382-1

Daniel Ricciardo staat te springen om aan de eerste triple header van het seizoen te beginnen. De McLaren-coureur heeft zin in de challenge die het drukke schema oplevert en hoopt dat het conventionelere en meer vergevingsgezinde circuit van Paul Ricard hem een beter resultaat zal opleveren.

"We gaan in Frankrijk beginnen aan de eerste triple header van het seizoen en ik kan niet wachten om te beginnen", stelt Ricciardo in de vooruitblik van McLaren. "Drie back-to-back races kun je zien als een grote uitdaging, maar het is ook een enorm grote kans om voort te bouwen op de vooruitgang die we geboekt hebben." De Australiër hoopt dat het werk in de simulator in combinatie met de drie kort op elkaar volgende races helpen om zijn zelfvertrouwen te laten groeien.

Daniel Ricciardo / McLaren / 2021 / Andreas Seidl / Lando Norris
Foto: McLaren Media Centre

"We hebben zeker een productief weekend gehad in Bakoe met een aantal positieve momenten", blikt de Australiër terug op de Grand Prix van Azerbeidzjan. "Ik heb er zin in om te racen op Paul Ricard. Het is een conventionelere en vergevingsgezindere baan dan Bakoe en er zijn ook wat minder risico's. Laten we gefocust blijven en dan zien we wel wat we kunnen doen!"

Lees ook: Mick Schumacher kijkt uit naar begin triple header

Lees ook: Lewis Hamilton: “Klapbanden Bakoe niet schuld van Pirelli”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Frankrijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen