Ricciardo: "Ergens hoopte ik dat de race over was na de crash"

20-budapest-sunday

Daniel Ricciardo kon eigenlijk na de eerste ronde wel inpakken. Hij was naast anderen slachtoffer van de chaotische start van de Grand Prix van Hongarije. Lance Stroll raakte de Ferrari van Charles Leclerc, die op zijn beurt de McLaren van Ricciardo aanreed. Met veel schade verscheen de Australiër toch aan de herstart, maar ergens hoopte hij dat de race voorbij was na het incident.

Na twintig seconden was je race eigenlijk over begon Jack Plooij zijn interview met Ricciardo voor Ziggo Sport. "Ja ergens hoopte ik ook dat het voorbij was. Ik weet dat het negatief klinkt, maar door de schade was de race zo aangetast", liet Ricciardo weten. Hij gaf aan dat je natuurlijk wilt kijken of je punten kunt scoren. "Want misschien gebeuren er nog wel meer gekke dingen. Het was een lastige race voor ons na die eerste ronde, maar we waren niet de enigen, Max had ook schade."

Gevecht Verstappen

Je kon wel vechten voor dat ene punt met Max ging Plooij verder. "Ja ik moest het wel proberen, maar het was een pijnlijke race. Je probeert en probeert, maar uiteindelijk sta je met lege handen." Een zware race voor het team uit Woking. Lando Norris zijn race zat er in diezelfde eerste ronde wel op, nadat Valtteri Bottas hem van de baan tikte. "Het is wat het is, natuurlijk is hij gefrustreerd met Bottas en ik met Stroll, maar wat doe je eraan, zij maken fouten, that's racing."


Op de vraag van Plooij of Ricciardo nog naar huis gaat naar Australië in de zomerstop laat Ricciardo weten dat dat geen optie is. "Nee ik zou mijn vakantie in een hotelkamer moeten doorbrengen, in mijn eentje in verband met quarantaine." Plooij oppert vervolgens dat Ricciardo wel wat eerder naar Zandvoort kan komen. "Misschien ga ik het wel doen, wat tijd in Amsterdam doorbrengen. Maar er zijn drugtests, dus dan kunnen we niet meedoen", liet hij al lachend weten.

Lees ook: Carlos Sainz grijpt nét naast podium

Lees ook: Max Verstappen: “Had heel veel schade”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Hongarije, de race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden