Ricciardo gaat weddenschap met Renault-teambaas Abiteboul aan

310a-d67a-4269-4cefae4bfcb0_bef78270e3081aa65de55f84d9e0a7d175b78f30

Dat de Australiër Daniel Ricciardo niet vies is van een weddenschap is geen geheim meer. Zo sloot hij een poosje terug nog een weddenschap met Ziggo Sport-verslaggever Jack Plooij. Ook met zijn teambaas Cyril Abiteboul heeft de Renault-coureur een bijzondere weddenschap staan, zo onthulde Ricciardo.

Het zit namelijk zo: als Ricciardo het voor elkaar krijgt om Renault haar eerste podium sinds 2016 te bezorgen, neemt Abiteboul een tattoo. "Hij (Abiteboul red.) kiest waar en hoe groot, maar ik kies het ontwerp. Het is een tattoo en hij heeft er geen, dus het is best wel een ding voor Cyril", legde Ricciardo uit.

Ricciardo Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) Renault F1

Op de vraag wat voor ontwerp hij in gedachten heeft, zegt Ricciardo het volgende: "Ik weet het nog niet. Het wordt iets spontaans. Het moet wel iets grappigs zijn. Als hij ernaar kijkt dat hij zijn hoofd schudt en denkt herinner je je die tijden nog?" De Australiër gaf ook toe teleurgesteld te zijn als het hem dit seizoen niet lukt om een podiumplek te behalen.

Podiumplek

"Als de kans zich voordoet en het lukt ons niet, zou ik zeker teleurgesteld zijn. Maar als ik elke race mijn uiterste best doe en ik daardoor elke race als zesde over de finish kom, zal ik denk ik niet teleurgesteld zijn." Ricciardo mist het om op het podium te staan, ook al zijn de podiumceremonies dit jaar, vanwege de coronamaatregelen, lang niet zo spectaculair als normaal.

"Ik wil daar (op het podium red.) gewoon staan en de trofee uitgereikt krijgen door zo'n robot of wat ze nu ook doen. Ik mis dat. Ik zal dan waarschijnlijk een boete krijgen omdat ik uit mijn schoen drink, maar dat zal het zeker waard zijn."

Lees ook: F1-coureurs reageren verdeeld op afschaffen party modus

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden